CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Tuesday, December 29, 2009

holiday mood

yes, i'am in a holiday mood....aku akan mula cuti esok hingga 4 jan nanti...kami sefamily akan pergi bercuti ke penang...yeay....dah lama tak pi penang...excited nih..


so happy holiday to u alls jugak....

Monday, December 28, 2009

The Princess and The Frog

Hari krismas, membawa kakak n adik menonton movie ini...best jugak cita ni...klakar..






dah hari krismas, harus la ada pokok krismas kan, maka bergamba....


Thursday, December 17, 2009

Salam Maal Hijrah

Selamat menyambut Awal Muharram 1431 Hijrah....semoga tahun baru ini memberi lebih kegembiraan dan kebahagian dalam hidup kita....


cuti 3 hari kemana? aku,banyaknya jemputan kenduri...

bersederhana dan bersyukur dgn apa yang ada

itulah matlamat hidup aku....bersederhana dlm semua segi samaada wang, pakaian, cara hidup dll...

serta bersyukur dengan rezeki yg dikurniakan...kesihatan, kebahagiaan dan ketenangan hidup...


harap berkekalan hendaknya...

hidup ini kembarnya cabaran

tajuk tersebut aku dapat setelah membaca blog salah seorang rakan.....setelah difikir-difikirkan aku bersetuju dgn statement tersebut...

hidup ini pasti membosankan jika tiada cabaran...

Wednesday, December 16, 2009

kata2 semangat utk diri aku sendiri

" bersakit-sakit dahulu, bersenang-senang kemudian..."

" bukan senang nak senang...."

“Oleh itu (tetapkanlah kepercayaanmu) bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan. Sesungguhnya (sekali lagi ditegaskan) bahawa tiap-tiap kesukaran itu disertai kemudahan” [Alam Nasyrah 94: 5-6]


" To feel the exhilaration of success accept new challenges.."

Thursday, December 3, 2009

2012

baru tonton movie ni semalam...

aku bagi 3 bintang je utk movie nih...pi tengok cita hindustan lagi baguihhh...

Aidiladha

cam biasa aidiladha disambut secara sederhana...cuti 3 hari digunakan untuk balik ke kampung melaka dan nilai...






Thursday, November 26, 2009

Salam Aidiladha


Tuesday, November 24, 2009

dinner + lucky draw

dinner pada 21 nov lepas diadakan di Hall 1 & 2, KL Convention Centre...







artis undangan dayang nurfaizah..

dan sekali lagi aku dapat lucky draw....JUSCO Voucher RM100....ya tahun ini adalah tahun lucky buat aku....happy sangat...yahoooo....

Puspanita Hi-Tea + grand prize lucky draw

puspanita hi-tea telah diadakan pada 13 nov lepas, kalau ikutkan mood memang aku malas nak join sebab dok pikir nak mengadap exam je....tapi sebab dah bayar awal2...so aku join je lah...kononnya nak menghilangkan skit stress aku nih...

ni door gift nye...




tak disangka2 nama aku telah disebut untuk menerima grand prize lucky draw...tekejut makcik....seumur hidup aku x pernah dapat grand prize gitu....kira lucky jugak la aku nih....hehehe. apepun aku sangat happy...

dan inilah hadiahnye.....

wajah yang gembira...

ni isi dalamnya....barangan CRABTREE EVELYN...1 set ni harganya dekat 2 ribu..kalau nak suruh aku beli memang la tak mampu....so syukur la dpt rasa guna barang mahal gini..

blog yg sepi..

ya dah lama aku x update blog....sepanjang bulan 11 nih...memang x de 1 entry pun.....so this is the first entry in Nov ok....apekah sebabnye? sebabnya adalah.....


ini...

dan ini...

aku bertungkus-lumus prepare utk menghadapi exam2 tersebut....dan sekarang semuanya sudah selesai.....MUET selesai pada 7 Nov lepas dan IELTS baru habis semalam....fuhhh...lega sangat...sekarang ni tunggu resultnya saja...dgn usaha dan berkat doa mak, suami dan kwn2..serta tawakal pada Allah...semoga aku mendapat result yg mampu membuatkan aku tersenyum puas....Insyallah...

IELTS - International English Language Testing System

Friday, October 30, 2009

LIFE HANDBOOK

Health:
1. Drink plenty of water.
2. Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a beggar.
3. Eat more foods that grow on trees and plants and eat less food that is manufactured in plants.
4. Live with the 3 E's -- Energy, Enthusiasm, and Empathy.
5. Make time for prayer.
6. Play more games.
7. Read more books than you did in past year.
8. Sit in silence for at least 10 minutes each day.
9 Sleep for 7 hours.
10. Take a 10-30 minutes walk every day. And while you walk, smile.

Personality:
11. Don't compare your life to others'. You have no idea what their journey is all about.
12. Don't have negative thoughts or things you cannot control.
Instead invest your energy in the positive present moment.
13. Don't over do. Keep your limits.
14. Don't take yourself so seriously. No one else does.
15. Don't waste your precious energy on gossip.
16. Dream more while you are awake.
17. Envy is a waste of time. You already have all you need.
18. Forget issues of the past. Don't remind your partner with his/her mistakes of the past. That will ruin your present happiness.
19. Life is too short to waste time hating anyone. Don't hate others.
20. Make peace with your past so it won't spoil the present.
21. No one is in charge of your happiness except you.
22. Realize that life is a school and you are here to learn. Problems are simply part of the curriculum that appear and fade away like algebra class but the lessons you learn will last a lifetime.
23. Smile and laugh more.
24. You don't have to win every argument. Agree to disagree.

Society:
25. Call your family often.
26. Each day give something good to others.
27. Forgive everyone for everything.
28. Spend time with people over the age of 70 & under the age of 6.
29. Try to make at least three people smile each day.
30. What other people think of you is none of your business.
31. Your job won't take care of you when you are sick. Your family and friends will. Stay in touch.


Life:
32. Do the right thing!
33. Always speak the truth even if it leads to your death.
34. GOD heals everything.
35. However good or bad a situation is, it will change.
36. No matter how you feel, get up, dress up and show up.
37. The best is yet to come.
38. When you awake alive in the morning, thank GOD for it.
39. Your Inner most is always happy. So, be happy.

just to share.....

Monday, October 26, 2009

Konvo - 24 Okt 2009

Sabtu, 24 Okt 2009 hari aku konvo kat UM. Jumaat pagi pegi amik jubah.ptg pulak ada rehearsal. tapi masa rehearsal x de satu pic pun yg di ambil sebab aku x bawa camera kerana caj baterinya utk hari sabtu...seronok jumpa kwn2 yg dah lama x jumpa. kawan aku yg paling rapat masa study kat sana ialah Zu...so aku bertogether ngan zu saja utk ke sana. selesai rehearsal kami balik. hari sabtu seawal 8 pagi mesti ada disitu....lepas subuh aku dan hubby dah kelua, maklum la dari seremban kan..aku dan hubby saja ke sana. lagipun anak2 bawah 12 tahun x boleh masuk dewan....so tinggal dirumah bersama nenek mereka. nanti ada peluang konvo lagi skali akan ku bawak anak n mak aku skali....insyallah..majlis konvo pada pagi itu berjalan lancar, selesai lebih kurang kol 11...selesai konvo aku bergambar-gambar bersama kawan-kawan di sekitar dewan. sudah puas bergamba, aku pulangkan jubah untuk mendapatkan sijil dan transkrip....alhamdulillah aku lulus dengan kepujian....dengan kelulusan ini, semoga aku mendapat tempat di universiti untuk sambung degree pulak...

so itu saja cerita konvo saya, sila layan pic2 dibawah..


beg ini dapat masa ambik jubah

suasana di perkarangan luar dewan, sungguh ramai

aku ngan Zu

aku ngan hubby


dalam dewan

selesai konvo, bersama frenz..






di luar dewan

aku, wawa n zu

pinjam bunga wawa.. thanx ye wawa


zu, budin n myself

pic tanpa jubah..

hubby, me, zu n zu's hubby


congrats to myself...