CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Friday, August 29, 2008

Salam Ramadhan

Selamat Menyambut Kedatangan
Ramadhan Al-Mubarak
Dan
Selamat Menunaikan Ibadah Puasa 1429H

notis penutup: semoga mendapat keberkatan dalam Ramadhan tahun ini.

Wednesday, August 27, 2008

Rumahku Syurgaku

Saje nak cite skit pasal tmn kat umah aku ni.Tmn ni tmn baru kat Senawang.Umah aku ni fasa pertama.skang ni dah byk fasa dah.tapi harga skang ni dah amat mahal.x mcm masa aku beli dulu, murah lagi.Ramai gak neighbour aku kat sini yg keje kat KL.maksudnye yg berulang-alik Seremban-KL tiap hari cam aku ni.kiranye dah biasa la travel gi keje everyday.klau org dengar cam jauh je berulang, tapi bagi kita yg dah biasa x de hal.ni ade gambo skit...




notis penutup: syukur dgn rezeki yg ade..

Tuesday, August 26, 2008

Lunch 1901

Hari tu lunch x taw nak mkn ape.Gi Sogo ngan Isma dan aku tapau hot dog 1901 ni..dah lama x mkn..tapi x leh mkn slalu, nanti gemuk..


notis penutup: skali skala..

Monday, August 25, 2008

Kenduri @ Kg

Ahad hari tu, umah mertua aku buat kenduri nak sambut puasa.Aku x dapat balik sebab ade class.So, hubby balik bawak kakak n adik je. Kenduri kat kg hubby aku ni seronok...ramai org..actually family dia pun ramai gak...hubby aku ni anak bongsu dari tujuh beradik..semua dah kawin, bayangkan la adik adalah cucu mertua aku yg ke-23.Haa.....ramai x? riuh rendah dibuatnye kalau semua balik..tapi memang seronok...ni ade gambo2 skit...tengok la..meriah kan?



ni, hero aku...


kakak ngan sepupu2 nye...



notis penutup: org kampung........

Malam Minggu @ Fun Fair

Sabtu lepas, bawak anak aku gi fun fair kat Senawang.dekat je ngan umah aku.Saje bawak budak jenjalan..sian asik dok umah je..seronok gak..


kakak...

neneknye pun ikut sama..


kakak n adik

adik..



notis penutup: rebut masa terluang walaupun penat...

Wednesday, August 20, 2008

Jom Berkenalan....


Panggil aku Bie je....status berkahwin (punye husband), anak 2 org (sorang hero n sorang heroin), lahir pada 24 Julai 198.. (umur pertengahan 20-an) Asal dari Nilai, N.Sembilan. Hobi adalah membaca (x kisah la baca buku ke, majalah ke, email ke, blog ke...) Skang ni menetap di Seremban dan bekerja di Kuala Lumpur..dah 7 tahun++ aku keje kat opis ni...dan masih setia disini..(rasanye memang setia sampai akhir hayat kot..)


Salam Perkenalan pada semua....


dan inilah aku....


ini adalah suamiku..panggil hubby je..umur 30-an.Asal dari Masjid Tanah, Melaka.Bekerja di Seremban..(tu sebab la aku kena berulang-alik dari Seremban everyday).
Nota: Sila abaikan buku yg dibaca itu dan beg yang disandang itu kerana itu hanyalah lakonan semata-mata.


Dan inilah buah hatiku....yg sulung (panggil kakak je) telah dilahirkan pada 10 Oktober 2004 dan yang kedua (panggil adik je) telah dilahirkan pada 18 Februari 2007. Budak bedua ni dijaga oleh mak aku merangkap nenek diaorg dan mereka adalah sangat manja........maklumla dok ngan nenek..


Disamping menjadi isteri, mama, pekerja dan sbgnye....aku jugak merupakan sorang student part time kat UM. Aku buat Dip je....Course Accounting..semua ini dilakukan bertujuan menambah ilmu di dada dan memperbaiki hidup di masa hadapan....bak kata pepatah...tuntutlah ilmu sampai ke negara China.(tapi aku x de la nak blajar sampai negara China pun...) sementara ada kesempatan dan peluang yg ade, ape salahnye aku cuba utk menambah ilmu. Walaupun semua ini memerlukan pengorbanan dan semangat yg tinggi, aku cuba lakukan yg terbaik. Dan aku sebenarnye baru je abis exam last week.lega sungguh rasanye...


Notis penutup: eh ayat aku tu skema sangat ke?

Intro...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua,

Sebagai intro, aku ingin memaklumkan bahawa blog aku ni sebenarnye telah dirasmikan pada 12 Ogos lalu.Tapi memandangkan kebizian dan hal2 lain yg musti diutamakan dulu, terpaksa la aku tangguhkan entry ini...

Fistly, tima kasih bebanyak pada sahabatku tipah yg byk membantu aku bukak blog ni.

Idea nak bukak blog ni terjadi adalah disebabkan pengaruh rakan2 terutamanye Kak Piah.Sebelum ni pun aku byk bukak dan baca blog org lain...tetiba ade perasaan nak bukak blog sendiri plak...jeles pun ye jugak..aku pun nak ade blog sendiri..hehehehe
Dan faktor lain ialah aku telah membeli sebuah kamera digital baru...so semangat bekobar-kobar nak bukak blog...
boleh upload gambo byk2....

skang ni aku pun dah ade blog....