CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Wednesday, May 27, 2009

Betul ke ni...

ade opismet bagi aku key-chain nih....katanye jumpa masa anaknye carik key-chain kat sebuah shoping complex..nampak nama aku, dia pun belikan dan bagi kat aku...

depan

belakang

sebelah depan nama dan sebelah belakang maksud pada nama itu...nampak tak ape yg tertulis kat belakang tu...bererti taman yg subur.seorang yg menarik dan sentiasa menjadi perhatian org lain.banyak idea dan mampu mengutarakan idea-idea yg bernas dan segar.suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya.betul ke ni?

cam betul je...

Thursday, May 21, 2009

gigi

Hari ni aku half day, ade appoinment with dentist...aku memang buat regular cek-up every 6 month gitu....baru la gigi ku cantik seperti ini...


gigi adelah penting selain paras rupa ok..so jagalah gigi anda..

Friday, May 15, 2009

Tazkirah Jumaat - 4 perkara

SALAM , Sekelian Sahabat,

Telah bersabda Nabi Muhamad SAW yang maksudnya:
" Ada empat perkara yang berharga dalam diri manusia dan dia boleh hilang dengan empat perkara juga. A
dapun yang berharga itu ialah...Akal, Agama, Malu dan Amal soleh. Maka....
1. Akal boleh hilang disebabkan marah.
2. Agama boleh hilang disebabkan dengki.
3. Malu boleh hilang disebabkan tamak.
4. Amal soleh boleh hilang dan terhapus disebabkan suka menceritakan
keburukan orang lain.

Manusia akan menghadapi empat penarikan antaranya:-
1. Malaikat pencabut nyawa akan menarik rohnya.
2. Para ahli waris akan menarik hartanya.
3. Ulat akan menarik tubuhnya.
4. Orang yang dimusuhi @ dianiayai akan menarik barang kepunyaannya di
hari kiamat iaitu AMALNYA.

Dari Ali r.a yang bermaksud: Sesungguhnya amalan yang paling sulit adalah empat macam:
1. Memberi maaf pada waktu marah.
2. Suka memberi pada waktu susah.
3. Menjauhi yang haram pada waktu sunyi.
4. Mengatakan yang hak kepada orang yang ditakuti atau kepada orang yang
diharapkan sesuatu darinya.

Dari Hatim Al-Asom yang bermaksud: Empat perkara yang hanya diketahui oleh empat jenis orang akan nilainya iaitu:
1. Nilai masa muda hanya diketahui oleh orang tua-tua @ orang lama).
2. Nilai kedamaian hanya diketahui oleh orang yang pernah ditimpa bencana@musibah.
3. Nilai kesihatan hanya diketahui oleh orang-orang sakit.
4. Nilai kehidupan hanya diketahui oleh orang-orang yang telah mati.

Wallahualam


Tuesday, May 12, 2009

ke PD..

Ahad pulak, kami sefamily ke resort bank di PD...pegi mandi-manda saja...tak overnight pun...jom layan pic2 ni...

kakak n adik..






yg baju biru tu mak aku, aku sorang je malas nak mandi..





anak dara aku...

anak bujang aku...


notis penutup: balik dari PD, kami sefamily gi makan kat restoran dekat umah aku sempena Mother's day, tapi x snap pic....sekian..

Monday, May 11, 2009

MIHAS

Sabtu aku duty kat MIHAS. org ramai so agak bz skit...tapi sempat jugak aku snap pic....


aku n the team...



notis penutup: pas ni kemana pulak?

Thursday, May 7, 2009

MIHAS 2009

esok dan lusa aku akan bertugas di MIHAS.x jauh. kat MATRADE, Jln Duta je... kalau korang free weekend ni, dtg la melawat MIHAS. ceh..aku lak yg promote..x pe la kan..ape itu MIHAS? nah bace bawah ni tapi omputih la, melayu x de...boleh kan...

Halal Worlds Combine - An Introduction

Respected as a modern, peaceful and prosperous Islamic country especially among OIC member countries, Malaysia has the added advantage of championing the halal cause. Malaysia’s central position in Asia makes it an ideal trading platform to draw the world’s halal players in facilitating the sourcing and selling of global quality halal products through THE 6th INTERNATIONAL HALAL SHOWCASE (MIHAS).

This trade fair was pioneered in 2004 and congregates the largest annual gathering of halal industry players and entrepreneurs in the effort to ease the sourcing and selling of global quality halal consumables, products and services. It embraces the halal concept in all its dimensions from pharmaceuticals and herbal products, cosmetics and health care to Islamic investment, banking and takaful.

As an international trade fair focused on halal, MIHAS attracts a following of loyal visitors and exhibitors. MIHAS 2008 saw the active participation of 507 exhibitors from 25 countries and attracted a total of 41,862 visitors from 69 countries. Over 55% of these visitors are trade buyers and the who’s who in the food and beverage industry from the ASEAN countries.

Every year, MIHAS hosts over 500 buyers and matches them with participants of MIHAS from Malaysia. During MIHAS 2008, this programme resulted in immediate sales of over RM185.3 million with over RM2.02 billion under negotiation.

Today, MIHAS is the premier event that is not limited to the ASEAN region alone but is also supported internationally by the enthusiastic participation of International Pavilions from countries across the globe. This has equipped MIHAS with the extra edge to break through barriers to enter young developing markets committed to serve the needs of the halal consumer and to reach a quality-conscious generation seeking quality halal food products.

MIHAS serves as the best entry point for the world market to penetrate the global Muslim market or embark into the ASEAN market. MIHAS is hosted by the Ministry of International Trade and Industry (MITI), and organised by the Malaysia External Trade Development Corporation (MATRADE).

notis penutup: ahad x de class, so boleh gi celebrate Mother's Day...

Wednesday, May 6, 2009

MSAM 2009 - Part 2

Part 1 aku letak pic yg official...part 2 ni aku letak pic yg gedik skit...tapi bukan la gedik sgt pun....actually byk aktiviti yg dijalankan oleh PNB semasa MSAM ni, tapi aku tak boleh nak join sebab on duty kan...cuma dapat la melawat booth2 lain masa rehat...weekend disana hubby aku dtg sorang...maka berhoneymoon lah kami disana....skali-skala bukannye slalukan...conclusionnye best dpt join MSAM tahun ni...walaupun balik dari sane aku demam, tapi memang enjoy especially dapat jumpa ngan ramai org dan dpt menambah kenalan...

ni kat KL Sentral..check in before gi ke airport.

ni dlm ERL nak ke KLIA..

stay kat hotel ni...GRAND PARAGON..


ngan maskot CHEWIES...

ngan ETIQA, dari Maybank, booth terbesar kat situ...

ngan ANGAH..

ngan budak2 sekolah yg dimekap oleh cikgu mereka utk buat persembahan...

semua yg dtg ke MSAM akan dapat beg ni...


notis penutup: best...

Tuesday, May 5, 2009

MSAM 2009 - Part 1

Tahun ni kali kedua aku join MSAM.last year kat Melaka. ni aku story skit pasal tugas kitaorg kat sane.actually kitaorg dari beberape dept kat BNM ditugaskan untuk menjawab ape2 soalan dari org awam yg berkunjung ke booth kita. disamping tu kita jugak boleh memberi maklumat berkenaan hal yg berkaitan ngan BNM contohnya berkenaan insurans, takaful, foreign, currency dan lain2 . Booth kita jugak disertai oleh staf dari agensi dibawah BNM contohnya PIDM, FMB dan AKPK. dept aku tertumpu pada currency, kita ade pamerkan contoh currency yg dikeluarkan oleh BNM, cara mengenali wang palsu dan menjawab pertanyaan dari org awam berkenaan hal2 currency. So sepanjang 5 hari dibooth sakit jugak tekak menjawab soalan2 dari org awam yg berkunjung ke booth kita....aku malas nak cita banyak....sememangnye di JB ramai betul pengunjungnye termasuk budak2 sekolah....jom layan pic2 ni...














notis penutup: penat tapi seronok....

Monday, May 4, 2009

Facebook

untuk pengetahuan korang, aku dah ade facebook....saje...org lain ade fb aku pun nak gak...hehehe...tapi bila rajin aku apdet la...ikut suka dan masa aku...tapi utk fb ni aku lebih suka letak gambo je dari chit-chat..ok tak? ok la tu dari x de langsungkan..

notis penutup: bila free boleh search rabiah..

Hello.....

Salam hari isnin, selamat hari pekerja 1 Mei lepas, salam sayang, salam rindu pada blog aku ni dan pembaca setia....chewah....ayat..ok firstly nak cakap balik dari outstation aku di serang demam..dan kamis lepas aku mc...pastu cuti 3 hari dan skang masih belum sihat sepenuhnya...apepun aku datang class semalam dan hari ni dtg keje...keje banyak nih....nanti bila free aku apdet k....

notis penutup: gambo pun x transfer lagi...tunggu ye....